• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Monstera

Het is misschien wel een van de meest bekende plantensoorten die er op de markt te krijgen is. De Monstera. Deze gatenplant komt voor in verschillende vormen en elk zien ze er even artistiek uit. Verzorg je de plant goed? Dan blijven er nieuwe bladeren groeien en krijgen ze steeds mooiere gaten. Stek een plantje voor een vriend of vriendin om zo deze plant te verspreiden. Koop jouw Monstera bij Garden Center Wemmel! 

Filter op: Verberg filter

Potmaat

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 22 van 22 producten
Vergelijk (0)

Soorten Monstera

Deze benaming is een overkoepelende vorm voor gatenplanten, hieronder vallen dus een aantal verschillende soorten. Dit zijn de 6 bekendste: 

  • Monstera Deliciosa;
  • Monstera Adansonii;
  • Monstera Obliqua;
  • Monstera Variegata;
  • Monstera Siltepecana;
  • Monstera Minima.

De verschillen kunnen hem zitten in dat bij bijvoorbeeld de Monstera Deliciosa de gaten meer inkepingen zijn en in een enkel geval echt een gat, waar het bij de Monstera Adansonii standaard echte gaten zijn. Een andere unieke Monstera is zeker de Monstera Variegata. Op delen van het blad missen de bladgroenkorrels, wat ervoor zorgt dat de bladeren twee verschillende kleuren hebben. Enerzijds prachtig groen en anderzijds lijken ze volledig verkleurd. De Monstera Mini is er een die volledig anders groeit dan de anderen binnen zijn soort. Vrijwel alle Monstera’s kunnen meters hoog worden, alleen blijft deze klein, waar hij tevens zijn naam aan te danken heeft. Voor wie dus weinig ruimte beschikbaar heeft, maar toch een Monstera moeder wil worden is de beste keuze de Monstera Mini. 

Monstera verzorgen

Het ideale van de Monstera is dat ze weinig aandacht en verzorging vereist. Er zijn slechts een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de plant op een lichte plek staat. Dit helpt de bladeren tijdens de groei ook met het vormen van de gaten en inkepingen. Houd daarnaast de simpele regel aan dat de potgrond niet mag uitdrogen. Wanneer de grond blij is, is de plant blij. Soms kan de plant er een beetje stoffig uit gaan zien, of worden de randen van de bladeren geel/bruin. Dompel hem dan even onder water om de prachtige glans terug te krijgen. 

Kan mijn Monstera ook in de tuin staan?

Dit kan! Het kan niet het hele jaar door, maar tijdens de warme maanden kun je hem zeker een plekje geven in jouw tuin tussen de andere tuinplanten. In de tuin krijgt de Monstera de kans om een soort groeispurt door te maken. Belangrijk is hierbij wel dat hij buiten de wind staat ter bescherming van de stelen en bladeren. Mocht je nu niet de mogelijkheid hebben om bij ons langs te komen, maar weet je al wel welke plant bij jou zou passen?