• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Anthurium

De Anthurium is een plantensoort met meer dan 1000 verschillende soorten. Dit maakt het een van de grootste families, en we love them. Zo zijn ze te verkrijgen in verschillende kleuren, afmetingen en vormen. Het opvallende aan deze plantensoort zijn de lichte lijnen in de (donker) groene bladeren. Juist omdat er zoveel keuze is, wordt het moeilijker om daadwerkelijk een keuze te maken en de juiste Anthurium te kopen. Bekijk hieronder ons online aanbod en kom langs in het tuincentrum voor het volledige assortiment!

Filter op: Verberg filter

Potmaat

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten
Vergelijk (0)

Anthurium verzorgen

Het verzorgen van een Anthurium vereist zoals bij elke plant wel wat aandacht, maar verder blijft de inspanning minimaal. In het kort komt het erop neer dat: 

  • De Anthurium weinig water nodig heeft;
  • Veel licht;
  • Goede bemesting;
  • Een beetje liefde ;) 

Deze exotische plant is van nature gewend aan een hoge luchtvochtigheid, het is dus niet noodzakelijk maar we raden je wel aan om zo nu en dan met een plantensproeier over de bladeren te sproeien. Wanneer na een aantal weken alle voeding uit de grond verbruikt is, moet de plant bemest of verpot worden. Gebruik hierbij goede voedzame potgrond om de plant zichzelf zo snel mogelijk te laten herstellen. 

Is de Anthurium geschikt voor huisdieren en kinderen?

Het antwoord op deze vraag is helaas heel simpel, maar nee. De planten zijn giftig en moeten niet gegeten worden, wat nog een opgave kan zijn aangezien kinderen en dieren vaak nieuwsgierig zijn. Mocht je een plek hebben waar de Anthurium op een veilige afstand van kinderen en huisdieren kan staan, dan is er natuurlijk niets aan de hand. Bij het eten van de bladeren kan er een reactie optreden die vergelijkbaar is met een allergische reactie, geen pretje dus. Zet ze daarom hoog weg, achter een glazen deur of in een plantenrekje om het zekere voor het onzekere te nemen. 

De flamingoplant

Deze benaming kent iedereen waarschijnlijk wel, de unieke vorm van deze Anthurium is herkenbaar en blijft je bij. De bladeren zijn hartvormig en in het midden komt er een zaadlijst naar voren. Vaak zijn deze typen Anthurium fel van kleur en dan zie je ze meestal voorbij komen in het rood of roze. Versier jouw huis met een vrolijk gekleurde flamingoplant, bestel hem vandaag nog!