• Ruim Assortiment
 • Service en kwaliteit zijn onze troeven
 • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Jewel Orchids

De bijzondere jewel orchids, behorend tot de familie Orchidaceae, onderscheiden zich door hun opvallende bladeren en unieke groeiomstandigheden. Ontdek hieronder een selectie aan jewel orchids in onze webshop, of lees verder onder de producten voor meer informatie en verzorgingstips! Uiteraard bent u ook van harte welkom bij Garden Center Wemmel voor meer informatie én het volledige assortiment.

Filter op: Verberg filter
€   - 
Wis selectie
1 - 23 van 23 producten
Vergelijk (0)

Juweel Orchideeën: een uniek gelaagdheid

Juweel Orchideeën, waaronder variëteiten zoals Macodes, Ludisia en Anoectochilus, onderscheiden zich door hun prachtige bladeren, waar de plant - in plaats van bloemen - zijn sierwaarde aan verleent. In tegenstelling tot veel andere orchideeën, groeien Juweeel Orchideeën terrestrisch, wat betekent dat ze in de aarde op de grond gedijen. Deze unieke groeiomstandigheden hebben geleid tot de ontwikkeling van opvallende bladeren als een manier om bestuivers aan te trekken en te concurreren met andere planten.

Kruipende wortelstokken en opslag van voedselreserves

Een opmerkelijk kenmerk van Juweel Orchideeën is hun kruipende wortelstokken, die horizontaal en ondergronds groeien. Deze stengels ontwikkelen wortels en slaan voedselreserves op, wat een bijzondere aanpassing is aan hun natuurlijke habitat. Deze eigenschappen maken Juweel Orchideeën niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook intrigerend vanuit een biologisch perspectief.

10 verzorgingstips voor Jewel Orchids

 1. Plaatsing in indirect licht: voorzie uw Juweel Orchideeën van helder indirect licht. Hoewel ze op lichte plekken gedijen, vermijd direct zonlicht, omdat dit hun delicate bladeren kan beschadigen.
 2. Voorzichtig water geven: water geven vereist precisie. Voorkom overbewatering door de bovenste grondlaag te laten opdrogen voordat u opnieuw water geeft.
 3. Verwijder overtollig water: houd de omgeving vrij van stilstaand water door overtollig water uit de schotel te verwijderen na het bewateren.
 4. Behoud van hoge luchtvochtigheid: Juweel Orchideeën floreren in een vochtige omgeving. Houd de luchtvochtigheid tussen 50-70% voor optimale groei.
 5. Luchtvochtigheid controleren: controleer regelmatig de luchtvochtigheid met een hygrometer en verhoog deze indien nodig om uw plant te helpen gedijen.
 6. Verpotting na uitbloei: gun uw Juweel Orchideeën wat ruimte aan de wortels. Wacht tot de plant uitgebloeid is en verpot deze in een iets grotere pot met verse potgrond.
 7. Controle op plagen: inspecteer uw plant regelmatig op plagen zoals spint of wolluis en behandel deze onmiddellijk om de gezondheid te waarborgen.
 8. Voorzichtig besproeien: wees voorzichtig met besproeien, omdat zelfs iets harder water lelijke vlekken op de bladeren kan achterlaten.
 9. Vermijd direct contact met bladeren: raak de bladeren niet direct aan om beschadiging te voorkomen. Ze zijn kwetsbaar en vereisen een zachte benadering.
 10. Geduld voor bloei: heb geduld als uw Juweel Orchideeën niet onmiddellijk bloeien. Met de juiste zorg zullen ze uiteindelijk prachtige bloemen produceren.

Koop de bijzondere Juweel Orchideeën bij Garden Center Wemmel

Ervaar de unieke schoonheid van Juweel Orchideeën bij Garden Center Wemmel. Ontdek onze uitgebreide selectie en voeg deze opvallende orchideeën toe aan uw plantencollectie. Bezoek ons tuincentrum in Wemmel om persoonlijk kennis te maken met deze prachtige planten!