• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Aglaonema

De prachtige Aglaonema komt van origine uit de tropische streken van centraal Azië en behoort tot de familie van de Aronskelken. Met hun unieke bladeren vol mooie patronen is dit een geliefde kamerplant die goed tot zijn recht komt in elke stijl interieur. Kom voor persoonlijk advies gezellig langs in ons tuincentrum in Wemmel.

Filter op: Verberg filter

Potmaat

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten
Vergelijk (0)

Verzorging van uw Aglaonema

De Aglaonema is een bijzondere plant die weinig onderhoud nodig heeft en niet groter wordt dan 90 centimeter. Niet alleen is deze plant ideaal voor in huis, het is ook een topper voor op kantoor. Hoe u deze plant het beste onderhoud leggen we graag uit.

Water geven

Bij een nieuwe kamerplant is het altijd even uit proberen hoeveel water een specifieke plant nodig heeft. De Aglaonema is een makkelijk plant als het aankomt op water geven. Liever iets te weinig dan iets teveel water. Ideaal is als deze plant in de zomer een licht vochtige aarde heeft en in de winter droog is tussen de gietbeurten. Funest is het als deze kamerplant met zijn wortels in erg natte grond staat.

Wat is de beste plek voor een Aglaonema?

De Aglaonema groeit in zijn natuurlijke habitat op de bodem van de jungle, ver van direct zonlicht. Kiest u voor een Aglaonema van Groencentrum Wemmel, dan kiest u voor een bijzondere variant. Onze Aglaonema's hebben een subtiel rode of paarse tint op de balderen en houden best wel van een beetje zonlicht om hun kleurtje te behouden. Zolang het maar niet te fel is.

Ompotten

Ompotten is niet vaak nodig, aangezien deze plant niet hard groeit. Uiteraard kiest u een mooie pot die past bij u interieur en kunt u de Aglaonema na aankoop direct verpotten. Mocht u dit op een later tijdstip nog eens willen doen, dan is de lente het meest geschikte moment. Dit is het groeiseizoen en eventuele schade aan de wortels herstellen dan sneller.