• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Weber pellet barbecues

De pellet barbecue is een opkomend fenomeen in barbecueland. De pellet barbecue en in het specifiek de Weber pellet barbecue. Weber wordt al jaren gezien als de #1 op het gebied van barbecues en de bijbehorende accessoires. De pellet barbecue is er een voor de luie grillmaster. De pellets  worden automatisch verplaatst in de barbecue zelf en hetgeen op het rooster ligt kan vrijwel niet verbranden doordat de vlammen niet bij het eten komen.

ALLE BARBECUES  |  HOUTSKOOL  |  GAS  |  PELLET  |  ELEKTRISCH  |  SMOKERS  |  ACCESSOIRES

Filter op: Verberg filter
€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten
Vergelijk (0)

Hoe werkt een Weber pellet barbecue?

Aan de zijkant van de barbecue vind je een bak waar de pellets in gestort kunnen worden. Deze pellets bestaan uit samengeperst zaagsel. Vanaf hier werkt het proces eigenlijk automatisch en heb je er bijna geen omkijken naar. De pellets worden geleidelijk naar het deel van de barbecue geleid door middel van een wormwiel. Wanneer de barbecue net aanstaat worden de eerste pellets verbrand doordat er een gloeispiraal brandt. Eenmaal ontvlamd gaat de gloeispiraal uit en zorgt de ventilator aan de binnenkant van de Weber pellet bbq ervoor dat het vuur aan blijft en op de juiste temperatuur behoudt. De temperatuur wordt gemeten door een thermometer. Aan de hand daarvan wordt met gebruik van de toevoer van pellets en zuurstof het vuur op de juiste temperatuur gebracht. De hitte van het vuur wordt vervolgens verspreid door de barbecue zodat er overal dezelfde temperatuur is. Je grilt dus niet op vuur, maar op de hitte van het vuur. Een Weber pellet barbecue kopen is dus niet alleen een goed idee omdat je zelf niet zoveel hoeft te doen, maar ook nog eens omdat je vlees niet aan kan branden.

Onderhoud van een Weber pellet bbq

Doordat deze barbecues op een mechanische manier werken zijn er daar ook onderdelen voor nodig en meer onderdelen betekent meer onderhoud. Het is belangrijk om goed voor de barbecue te zorgen om het mechanisme zo lang mogelijk mee te laten gaan. Belangrijk is onder andere om:

  • Het as van de verbrande pellets op te zuigen;
  • Het vet dat van vlees afkomt wordt opgevangen in een opvangbak waar dat bij een houtskool bbq in de kolen valt. Maak deze opvangbak grondig schoon;
  • Gebruik te maken van een Weber beschermhoes. Bij een pellet barbecue is dit essentieel omdat er zich elektronische apparaten in de barbecue bevinden;
  • De meetpunt van de thermometer goed af te nemen na gebruik zodat hij optimaal blijft werken.

 

Soorten pellets voor in de Weber pellet barbecue

De Weber pellet barbecue werkt dus op hout, maar zijn hier dan ook nog verschillen in? Ja! Zo zijn er 4 verschillende soorten pellets; pellets van 1 soort hout, gemixte pellets, pellets waarbij hout van een fruitboom gebruikt is voor smaak en pellets waar zelf aroma aan toegevoegd is. Het effect van pellets met een lichte smaak is dat de deze in de rook zit die door de barbecue heen gecirculeerd wordt. Het trekt in het vlees op de grill en geeft net een extra touch van smaak. Ben jij nu benieuwd hoe dit in zijn werk gaat of zou je graag meer willen horen van één van onze medewerkers? Kom dan bij ons langs in het Garden Center Wemmel.