• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Planten bemesten

Een belangrijk onderdeel van een bloeiende tuin is het bemesten. Planten, bloemen en gewassen als kruiden, fruit of groente, hebben allemaal hun eigen behoeften als het aankomt op voeding. Met de juiste mest heeft u het meest profijt van uw tuin of balkon. De producten die wij in Garden center Wemmel verkopen zijn zoveel mogelijk biologisch en makkelijk in gebruik. Bestel uw meststoffen hier online en u heeft ze binnen 5 werkdagen in huis! Krijgt u liever persoonlijk advies? Dan bent u van harte welkom in ons tuincentrum waar we u graag te woord staan.

Filter op: Verberg filter
€   - 
Wis selectie
1 - 29 van 29 producten
Vergelijk (0)

Waarom is het belangrijk om planten in je tuin te bemesten?

Planten groeien door water, zon en voeding. De planten in je tuin halen het grootste deel van hun voeding uit de grond. De voorraad voedingsstoffen in de bodem raken na verloop van tijd uitgeput en dan is de grond arm. Hierdoor krijgen de tuinplanten minder voeding en verzwakken ze. Het is dus van belang om regelmatig de grond een handje te helpen door te bemesten. Als de plant te weinig voeding krijgt, kun je dit vaak zien aan de snelheid waarmee je plant groeit.

De groei stagneert en op den duur zal de plant dood gaan. Voordat het zover is zijn er meer signalen zoals gele en dode bladeren. De plant is zwak en daarmee dus ook vatbaar voor ziekten, schimmels en plagen. Door de juiste voeding worden je planten dus sterker en ook nog eens mooier. Bemesten is dus van groot belang voor een gezonde groene tuin met veel bloemen. Door te bemesten zorg je dat alle benodigde voeding voor planten in de bodem zit. De belangrijkste voedingsstoffen voor planten zijn fosfor, kalium en nitraat. Deze voedingsstoffen zitten in de meeste soorten mest. 

Wanneer kun je het beste de tuin bemesten?

Belangrijke momenten om te bemesten zijn er in alle seizoenen behalve de winter. Als het weer milder begint te worden en de lente kondigt zich aant, gaan de planten ook weer groeien. De planten hebben dan dus voeding nodig! Het exacte moment voor bemesten in het voorjaar is niet te zeggen want dat hangt geheel van het weer af. Meestal is het de eerste warme week van de lente. Deze valt meestal tussen half maart en half april.

Voor de groei start wil je dus dat de planten al rijkelijk voorzien zijn van voeding. Als je het bemesten doet voor de planten weer zijn uitgelopen, is het ook gemakkelijker omdat er relatief weinig blad aan de planten zit. Zo kun je makkelijker bij de bodem waar de mest uiteindelijk moet komen. Verschillende soorten planten vragen om verschillende soorten voedingsstoffen. Daarom zijn er ook verschillende soorten mest. Vraag de experts bij Garden Center Wemmel om advies!

Hoe kun je de tuin bemesten?

Je bent er helemaal klaar voor maar hoe ga je de mest aanbrengen in je tuin?  Dat is afhankelijk van het soort mest die gebruikt. Sommige meststoffen worden aangebracht in vloeibare vorm die je vaak vermengt met water en andere kun je uitstrooien in bijvoorbeeld korrel vorm. Lees daarom altijd goed de verpakking. Houd de hoeveelheid aan die wordt aangegeven of iets minder. Hou goed in de gaten wat er gebeurd in je tuin na het bemesten en pas je dosering eventueel aan.

Bemesten met de producten van Garden Center Wemmel

Bij Garden Center Wemmel hebben we een passie voor de tuin en de verzorging hiervan, kom dus gerust langs in ons tuincentrum in Wemmel waar we je graag verder helpen met vragen over de bemesting van je tuin. Onze producten in de winke en online zijn emt zorg uitgezocht en gemakkelijk te bestellen in de webshop. Heb je nog vragen? Nee gerust even contact met ons op.