• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Weber smokers / rookovens

Een smoker wordt ook wel een rookoven genoemd met de reden dat ze compact zijn en de inhoud gegaard wordt met indirecte hitte van het vuur. De Weber smokers zijn één van de betere typen in deze categorie en dienen hun doel zeer goed. Deze rookovens zijn ideaal voor low and slow cooking. Geef de rook nog eens extra smaak mee met gearomatiseerd rookhout. Fruitbomen zijn hiervoor erg geschikt, omdat ze een frisse touch aan het eten geven. Bekijk ons complete aanbod in het tuincentrum en kijk of een Weber smoker misschien wat voor jou is!

ALLE BARBECUES  |  HOUTSKOOL  |  GAS  |  PELLET  |  ELEKTRISCH  |  SMOKERS  |  ACCESSOIRES

Filter op: Verberg filter
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten
Vergelijk (0)

Indirect barbecueën met een Weber smoker box

Het klinkt misschien als valsspelen binnen het barbecueën, maar eten roken hoort zeker thuis in dit plaatje. Het verschil zit hem alleen in dat de vlammen niet rechtstreeks bij het eten op het rooster komen. De hete rook zorgt ervoor dat het eten langzaam gegaard wordt en de volwaardige smaak van het barbecueën met zich meekrijgt. Bij Garden Center Wemmel is er keuze uit verschillende Weber barbecues waar jij je eten in kunt roken. Zo kun je kiezen uit:

  • Weber smokey joe;
  • Weber smokey joe premium;
  • Weber smokey mountain.

Voor ons volledige aanbod aan Weber smokers kun je terecht in ons fysieke tuincentrum in Wemmel, waar ons gespecialiseerde team voor je klaarstaat! Om je alvast op weg te helpen leggen we je vast uit hoe een bbq rookoven werkt. Zo zijn er bij de Weber Smokey Mountain verschillende kamers en plateaus, voor eten en onderaan de kolen. De hete kolen zorgen voor rook en hitte. Vervolgens wordt dit naar de rookkamer geleid waar ook het eten ligt. Met de ventilatieopeningen kun je zelf bepalen hoe heet het wordt in de smoker barbecue, om zo een perfect stukje vlees te bereiden. De ingebouwde thermometer zorgt ervoor dat jij ten allen tijden op de hoogte bent van de hitte in de rookoven. Mocht de temperatuur zakken doordat de kolen bijna opgebrand zijn? Dan zijn deze makkelijk bij te vullen door de ruime openingen.

Onderhoud van barbecues

Zoals bij alle barbecues is het verstandig om er goed voor te zorgen. Zo kun je jarenlang genieten van een goed functionerende Weber barbecue. Zo is het belangrijk om het rooster goed schoon te maken met een staalborstel, ervoor te zorgen dat er geen overtollig as in blijft liggen en dat je hem goed opbergt. Een beschermhoes koop je bij Garden Center Wemmel voor een scherpe prijs!

Waarom een Weber bbq smoker kopen?

Het kopen van een smoker is ideaal voor wie van een goed doorgerookt stukje vlees houdt en wie de tijd wil nemen om te barbecueën. Het duurt wat langer, maar dan heb je ook een bijzonder smakelijk stuk vlees voor je liggen. Voeg er rookchips naar jouw smaak aan toe voor de extra aromatische touch en voila. Met een Weber smokey mountain heb je minder omkijken naar het barbecueën en kun je meer met de gasten samenzijn. Waar je normaal bij de barbecue blijft om elke paar minuten te kijken of het vlees niet is aangebrand, ben je met een Weber smoker is dat niet nodig en barbecue je al een heel stuk rustiger. Dit klinkt ideaal, toch?