• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Servies

Wat is er leuker dan je gasten verwennen met een heerlijk diner aan de mooiste gedekte tafel? Bij Garden Center Wemmel vindt je de Tableware collecties Pure by Pascale Naessens, Surface & Inku by Sergio Herman en Feast by Ottolenghi. Wil jij sfeer creëren aan tafel met uniek servies? Bekijk alle servies collecties online of kom langs in het tuincentrum in Wemmel. 

Filter op: Verberg filter
€   - 
Wis selectie
1 - 48 van 400 producten
Vergelijk (0)

Creëer sfeer aan tafel met serviesgoed

Serviesgoed speelt een belangrijke rol in het creëren van een sfeervolle en gastvrije ambiance. Het gaat verder dan alleen functionele aspecten; het kan een weerspiegeling zijn van stijl, smaak en persoonlijkheid. Het juiste servies kan een positieve invloed hebben op de sfeer van een maaltijd, of het nu gaat om een intiem diner met vrienden of een feestelijke gelegenheid. Hieronder volgt een verkenning van de manieren waarop serviesgoed kan bijdragen aan het creëren van de gewenste atmosfeer.

Waar op letten bij het kopen van servies?

Om te beginnen is de keuze van het servies belangrijk. Het ontwerp, de kleur en de textuur kunnen allemaal van invloed zijn op de sfeer van een eetervaring. Een klassiek porseleinen servies kan bijvoorbeeld een gevoel van elegantie en verfijning oproepen, terwijl een kleurrijk aardewerkservies juist een meer informele en speelse sfeer kan creëren. Het is belangrijk om het servies aan te passen aan de gelegenheid en het gewenste thema van de maaltijd. Een romantisch diner kan baat hebben bij zacht gekleurd en verfijnd servies, terwijl een zomerse barbecue om robuust en kleurrijk servies vraagt.

Imponeer gasten met een unieke tafelopstelling

Naast het ontwerp en de kleur van het servies kan ook de tafelopstelling bijdragen aan de sfeer. Het rangschikken van het servies op een aantrekkelijke manier, bijvoorbeeld door gebruik te maken van decoratieve borden, servetringen en tafellopers, kan een gevoel van gastvrijheid en zorgvuldigheid creëren. Het kan ook helpen om een bepaalde sfeer te versterken, zoals een landelijke of juist moderne uitstraling. Door aandacht te besteden aan de details van de tafelopstelling, kan een eenvoudige maaltijd transformeren tot een bijzondere ervaring.

Mooi servies tilt jouw kookkunsten tot een hoger level

Daarnaast kan het servies de presentatie van het voedsel verbeteren. Het juiste bord kan een gerecht tot zijn recht laten komen en de smaakpapillen prikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een wit porseleinen bord dat de kleuren van een kleurrijk gerecht laat opvallen, of aan een uniek gevormd bord dat een gerecht een speelse twist geeft. Het gebruik van verschillende schalen en kommen kan ook bijdragen aan de presentatie en de veelzijdigheid van een maaltijd. Door aandacht te besteden aan de manier waarop het voedsel wordt gepresenteerd, kan het servies de algehele eetervaring versterken.