• Ruim Assortiment
 • Service en kwaliteit zijn onze troeven
 • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Weber houtskoolbarbecues

Er gaat niks boven de geur van een echte houtskool barbecue. Niet alleen is het voor velen een genot om de grillmaster te zijn, houtskool doet ook echt iets voor de smaak van hetgeen er op de barbecue bereid wordt. Bij Garden center Wemmel weten wij alles van barbecues en daar zijn we trots op. Als World Experience Dealer zijn wij trots u te mogen adviseren. Bovendien werden wij voor het tweede jaar op rij verkozen tot "Weber Dealer Of The Year Belgium" (DOTY 2017 & DOTY 2018). Kom naar ons tuincentrum of bestel uw Weber houtskoolbarbecue online. Voordat u het weet staat u de lekkerste gerechten te bereiden in eigen tuin!

ALLE BARBECUES  |  BASISACCESSOIRES  |  ACCESSOIRES HOUTSKOOL  |  HOEZEN HOUTSKOOL  |  BBQ REINIGING

Filter op: Verberg filter
€   - 
Wis selectie
1 - 26 van 26 producten
Vergelijk (0)

Het assortiment houtskoolbarbecues bij Garden Center Wemmel

Het aanbod Weber houtskoolbarbecues in ons tuincentrum in Wemmel is nog groter dan online. Woont u in Walfergem, Anderlecht, Molenbeek, Brussel of ergens anders nabij Wemmel? Dan is Garden Center Wemmel voor u the place to be. Maak uw keuze uit het uitgebreide aanbod Weber houtskoolbarbecues in onze webwinkel of breng een bezoek aan onze barbecue showroom in ons tuincentrum. Met het ruimere aanbod op locatie heeft u hier een nog grotere slagingskans!

Wat houdt barbecueën op houtskool eigenlijk in?

Bij een houtskool barbecue worden de gerechten gegrild boven een smeulend vuur gestookt van houtskool. Dit is een traditionele manier van barbecueën en zorgt voor een authentieke, rokerige grillsmaak. Gas of elektriciteit zijn bij deze barbecues overbodig. De Weber houtskoolbarbecues zijn er in vele soorten en maten. Bij Garden Center Wemmel is het aanbod uitgebreid en zit er altijd wel een barbecue naar uw smaak tussen. Met de handige zoekfilters op deze pagina kunt u uw zoektocht zo specifiek maken als u zelf maar wil. Heeft u liever advies van echte experts op het gebied van outdoor cooking? Kom dan gerust langs in ons tuincentrum in Wemmel. We hebben voor iedere chef de juiste Weber barbecue!

Waarom kiezen voor een Weber houtskoolbarbecue?

Barbecueën op een houtskoolbarbecue is een hele andere ervaring en smaakbeleving dan barbecueën op gas of met elektriciteit. De drie grootste voordelen hebben wij voor u op een rij gezet:

 • Een goede houtskoolbarbecue kost minder dan een gas of elektrische barbecue. Zo houdt u meer over om zelf ook te genieten van uw gegrilde gerechten.
 • Alles wat u op de Weber barbecue legt: vlees, vis, groenten of andere producten, raken allemaal doortrokken van die heerlijke authentieke rokerige smaak van het houtskool. Dit is een van de meest unieke eigenschappen van barbecueën met houtskool.
 • Barbecueën op houtskool is de meest originele en traditionele vorm van grillen en geeft u die échte barbecue ervaring. Lekker de hele avond de tijd nemen en heerlijk lang nagenieten van een avond met goed eten en fijn gezelschap.

Welke houtskoolbarbecue past het beste bij u?

Zowel in onze barbecue showroom in Wemmel, als online verkopen wij het complete assortiment houtskool barbecues van Weber. Ze zijn er in iedere prijsklasse en voor elk formaat buitenruimte. Welke barbecue bij u past is afhankelijk van verschillende factoren:

 1. De beschikbare ruimte: heeft u een kleine patio, een balkon op drie hoog of een ruime tuin? Wij hebben voor alle buitenruimtes de perfecte houtskool barbecue.
 2. Uw budget: Grilt u regelmatig en is de houtskoolbarbecue onderdeel van uw buitenkeuken? Dan adviseren wij een ander model, voor een passendere prijs. Het gaat erom dat u uiteindelijk kunt genieten van een mals stukje vlees of groenten van een kwalitatieve, weliswaar betaalbare Weber barbecue. .
 3. Voor hoeveel gasten grilt u? Is het alleen voor familie of organiseert u regelmatig barbecue feestjes?

De beste tips voor het barbecueën op houtskool

Voor optimaal gemak, gebruik en een voortreffelijke smaaksensatie hebben wij drie eenvoudige tips voor het gebruik van een houtskool barbecue:

 • Voor een rap begin van uw barbecue gebruikt u het beste een brikettenstarter. U vult de brikettenstarter met briketten of houtskool en zet deze boven enkele aanmaakblokjes, die u op het rooster van de houtskool barbecue aansteekt. U kunt verder met andere voorbereidingen en zodra de inhoud met een grijze aslaag bedekt is (+/-30 minuten bij briketten, 15-20 bij houtskool) kunt u aan de slag!
 • Probeer ook eens ‘indirect barbecueën: Naast het ‘normale’ grillen (Het vlees direct boven de hete kolen) kunt u in het midden onder het rooster een aluminium bakje met bier, wijn, of gewoon water zetten. Hieromheen plaatst u de hete kolen. Het te braden vlees legt u op het rooster boven het bakje. Hierdoor wordt het vlees langzamer en gelijkmatiger gegaard dan bij direct barbecueën. Met de deksel dicht zorgt het vocht ook ervoor dat het vlees een heerlijk mals blijft!
 • Onderhoud uw Weber barbecue goed voor een langere levensduur. Maak na gebruik altijd de houtskoolbarbecue goed schoon. Zo gaat uw barbecue nog langer mee en heeft u er tot in jaren plezier van..

Waarom een Weber barbecue?

Prachtig design, doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit. De Weber barbecues hebben een perfecte ergonomie om zo eenvoudig mogelijk en in alle veiligheid een heerlijk menu op tafel te toveren. De robuustheid staat garant voor een hele lange levensduur. Elke barbecue gebruiker is anders, daarom is het Weber barbecue-assortiment op houtskool, gas en elektrisch alsook de accessoires speciaal ontworpen om aan ieders behoeften te voldoen.

Als gerenommeerde Weber barbecue dealer zijn wij gespecialiseerd in de verschillende modellen die zij aanbieden. Weber is de referentie op de markt als het om kwalitieve barbecues gaat. Als World Experience Dealer zijn wij dan ook trots u dit topmerk te kunnen aanbieden. Bovendien werden wij voor het tweede jaar op rij verkozen tot "Weber Dealer Of The Year Belgium" (DOTY 2017 & DOTY 2018).

Uw barbecue thuisbezorgd door Garden Center Wemmel

Weber houtskoolbarbecues worden bij Garden Center Wemmel altijd aan huis bezorgd. Veel van de houtskoolbarbecues kunnen via reguliere pakketpost verstuurd worden en zullen binnen enkele werkdagen bij u voor de deur staan. Is de barbecue te groot of te zwaar voor de reguliere pakketpost dan wordt deze op een pallet bij u afgeleverd. Palletzendingen organiseren wij enkel op afspraak. Ook kunt u ervoor kiezen de Weber barbecue die u online besteld heeft af te halen in ons tuincentrum in Wemmel. Neem voor meer vragen of persoonlijk advies contact met ons op of kom langs in Wemmel.

Advies nodig? Vraag het de Weber specialist!

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Begrijpelijk, ons aanbod kan nogal overweldigend zijn. Gelukkig kunnen onze Weber BBQ specialisten u altijd van advies op maat voorzien. Stel uw vraag online of bezoek ons tuincentrum in Wemmel, aan de rand van Brussel.