• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Calathea

Calathea, een plant die bekend staat om zijn opvallende bladtekeningen en levendige kleuren, is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten. Bij Garden Center Wemmel bieden we een uitgebreid assortiment Calathea-variëteiten aan, waaronder de prachtige Calathea Julia, Calathea Lancifolia Insigne en Calathea Peacock.

Filter op: Verberg filter

Potmaat

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 16 van 16 producten
Vergelijk (0)

Soorten Calathea

Bij Garden Center Wemmel hebben we verschillende soorten Calathea beschikbaar, elk met hun unieke kenmerken en betoverende schoonheid. Enkele populaire variëteiten zijn onder andere de Calathea Julia, met zijn brede groene bladeren en opvallende roze strepen, de Calathea Lancifolia Insigne, die bekend staat om zijn langwerpige bladeren met subtiel patroon, en de Calathea Peacock, met zijn levendige groen-blauwe bladeren en opvallende tekeningen.

Kenmerken van de Calathea

Wat de Calathea zo speciaal maakt, zijn voornamelijk zijn unieke bladtekeningen en kleuren. De bladeren van de Calathea hebben vaak opvallende patronen, variërend van strepen tot vlekken en zelfs iriserende glans. Deze prachtige bladeren zijn niet alleen decoratief, maar hebben ook een interessant gedrag, omdat ze zich gedurende de dag kunnen openen en sluiten, afhankelijk van de lichtomstandigheden. Dit maakt de Calathea tot een dynamische en boeiende plant om in huis te hebben.

De voordelen van de Calathea

De Calathea geniet wereldwijd populariteit vanwege zijn prachtige bladtekeningen en relatief eenvoudige verzorging. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van kamerplanten die op zoek zijn naar een plant die zowel visueel aantrekkelijk als gemakkelijk te onderhouden is. Bovendien staat de Calathea bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het niet alleen een esthetische toevoeging aan je huis is, maar ook bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Combineren van de Calathea met andere Kamerplanten

De Calathea kan prachtig worden gecombineerd met andere kamerplanten om een ​​aantrekkelijk en levendig interieur te creëren. Vanwege zijn opvallende bladtekeningen en kleuren, vormt de Calathea een prachtig contrast met planten met meer ingetogen bladeren, zoals varens of sansevieria. Door verschillende planten met elkaar te combineren, kunt u een boeiende en uitnodigende groene ruimte creëren die de zintuigen prikkelt.

Verzorging van de Calathea: de juiste standplaats

Het verzorgen van een Calathea vereist enige aandacht voor zijn specifieke behoeften. Een van de belangrijkste aspecten van de verzorging van een Calathea is het bieden van de juiste standplaats. Calathea's gedijen goed in lichte, maar indirecte zonlichtomstandigheden. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden, terwijl te weinig licht kan leiden tot fletse bladeren en verminderde groei. Het is ook belangrijk om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen, aangezien Calathea's van nature gedijen in vochtige omgevingen. Regelmatig sproeien of het plaatsen van de plant op een schaal met water kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen en de bladeren gezond en levendig te houden.

Koop de Calathea bij Garden Center Wemmel

Of je nu een ervaren plantenliefhebber bent of net begint met het verzorgen van kamerplanten, de Calathea is een prachtige keuze die uw interieur zal verfraaien en uw huis zal opvrolijken. Breng een bezoek aan Garden Center Wemmel voor persoonlijk advies en begeleiding. Met onze uitgebreide selectie en deskundige ondersteuning helpen we u graag om de perfecte Calathea te vinden die past bij uw stijl en behoeften.