• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Alocasia

Alocasia, ook wel bekend als het Olifantsoor, is een exotische kamerplant die zijn oorsprong vindt in de tropen rondom India. Behorend tot de Araceae familie, worden deze planten gekenmerkt door hun opvallende bladeren en majestueuze uitstraling. In de weelderige tropische regenwouden worden de grote bladeren van de Alocasia gebruikt als natuurlijke schuilplaatsen, wat aangeeft hoe indrukwekkend ze kunnen groeien in het wild. Deze bijzondere tropische schoonheid is een echte eyecatcher voor uw interieur, en bij Garden Center Wemmel bieden we een diverse selectie aan Alocasia-variëteiten, waaronder de prachtige Alocasia Black Zebrina, Alocasia Black Velvet en Alocasia Reversa.

Filter op: Verberg filter

Potmaat

 - 
Wis selectie
€   - 
Wis selectie
1 - 13 van 13 producten
Vergelijk (0)

Populaire soorten van de Alocasia

Bij Garden Center Wemmel hebben we verschillende soorten Alocasia beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en betoverende schoonheid. De Alocasia Black Zebrina valt op door zijn opvallende donkere bladeren met opvallende witte nerven, terwijl de Alocasia Black Velvet wordt gekenmerkt door zijn fluweelachtige, diep paarse bladeren. De Alocasia Reversa, aan de andere kant, heeft een uniek omgekeerd kleurenschema, met lichte nerven op een donkere achtergrond. Met deze diverse selectie kunt u een exotische en boeiende sfeer creëren in uw interieur.

Verzorging van de Alocasia

Het verzorgen van een Alocasia vereist enige aandacht voor zijn specifieke behoeften. Alocasia's gedijen goed in helder, indirect licht, dus het is belangrijk om ze op een plek te plaatsen waar ze voldoende licht krijgen maar niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Daarnaast hebben Alocasia's regelmatig water nodig om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar vermijd te veel water geven om rotten van de wortels te voorkomen. Het is ook belangrijk om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen, wat kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of de plant op een schaal met water te plaatsen.

De Alocasia in uw Urban Jungle

Het combineren van Alocasia met andere kamerplanten is een geweldige manier om een ​​urban jungle te creëren in uw interieur. Alocasia's opvallende bladeren vormen een prachtig contrast met planten met meer subtiele bladeren of bloemen, zoals varens, bromelia's en philodendrons. Door verschillende planten met elkaar te combineren, kunt u een levendige en uitnodigende groene ruimte creëren die de zintuigen prikkelt en een gevoel van rust en sereniteit bevordert. Plaats uw Alocasia in een decoratieve pot en combineer hem met andere planten in verschillende hoogtes en texturen voor een boeiend en dynamisch effect.

Koop de Alocasia bij Garden Center Wemmel

Bij Garden Center Wemmel staan we klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte Alocasia en andere kamerplanten om uw interieur te verfraaien en te transformeren in een weelderige urban jungle. Ons deskundige team staat klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces. Begin vandaag nog met het creëren van uw eigen groene oase thuis!