• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Air Plants

De nieuwste trend op het gebied van kamerplanten is de Air plant, ook wel bekend als Tillandsia. Deze bijzondere planten hebben geen potgrond nodig, waardoor ze ideaal zijn voor iedereen, zelfs voor mensen zonder groene vingers. Van origine komen Air plants uit Midden- en Zuid-Amerika, waar ze gedijen in diverse omgevingen zoals bossen, woestijnen en bergen, waar ze groeien op bomen en rotsen. In deze natuurlijke habitat halen ze hun voedingsstoffen uit de luchtvochtigheid, waardoor ze weinig onderhoud vereisen.

Filter op: Verberg filter
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten
Vergelijk (0)

Verzorging van air plants

Hoewel Air plants weinig verzorging nodig hebben, zijn er toch een aantal zaken waarmee je rekening kunt houden om zo lang mogelijk van deze bijzondere kamerplanten te genieten. Het belangrijkste aspect van de verzorging van Air plants is water geven. Geef ze bij voorkeur regenwater, maar gefilterd leidingwater is ook prima. Het is echter essentieel om de planten niet te nat te houden, omdat ze gevoelig zijn voor overmatig vocht, wat rot kan veroorzaken. In de winter is één keer per week sproeien meestal voldoende, terwijl in de zomermaanden iets vaker sproeien kan worden gedaan. In een lichte badkamer met een venster, waar regelmatig wordt gedoucht, is de luchtvochtigheid vaak hoog genoeg, waardoor extra zorg voor de planten niet nodig is.

De beste plek voor een air plant

De locatie van een Air plant is ook belangrijk voor zijn welzijn. In de zomer gedijen Tillandsia-soorten het beste in indirect zonlicht, terwijl ze 's winters vaak ook volle zon kunnen verdragen. In de zomermaanden kunnen Air plants zelfs tijdelijk naar buiten worden verplaatst, mits de omgeving niet te vochtig is. Een beschutte plek in de tuin met voldoende licht is ideaal voor de zomermaanden. Door de juiste plek te kiezen, kun je ervoor zorgen dat jouw Air planten optimaal gedijen en langdurig genieten van hun schoonheid.

Met hun unieke eigenschappen en gemakkelijke verzorging zijn Air plants een perfecte keuze voor liefhebbers van kamerplanten die op zoek zijn naar iets bijzonders en verrassends. Bij Garden Center Wemmel hebben we een uitgebreid assortiment Air plants beschikbaar, zodat je jouw interieur kunt verfraaien met deze fascinerende planten. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte Air plants voor jouw huis.