• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Air Plants

De nieuwe trend op het gebied van kamerplanten is de Air plant. Een plant die geen potgrond nodig heeft. Een plant voor iedereen! Deze planten heten eigenlijk Tillandsia's en komen van origine uit midden- en zuid Amerika. Ze groeien daar in bossen, woestijnen en bergen op bomen en rotsen. In de praktijk houdt dat in dat ze hun voedingsstoffen uit de luchtvochtigheid halen. Een of twee keer een beetje sproeien per week is voldoende en dat is alles. 

Filter op: Verberg filter
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten
Vergelijk (0)

Hoe verzorgd u de air plants of Tillandsia's

Ok, ze hebben niet veel verzorging nodig maar er zijn toch een aantal zaken waarmee u rekening kunt houden zodat u zolang mogelijk kunt genieten van deze bijzondere kamerplant.

Water geven

Geef Air plants bij voorkeur regenwater maar gefilterd leidingwater is ook prima. Het is belangrijk de planten niet al te nat te houden, daar kunnen ze erg slecht tegen en er kan dan algauw rot ontstaan. In de winter is een enkele keer sproeien in de week voldoende, in de zomer kan dat wat vaker maar dat is niet noodzakelijk. In een lichte badkamer met venster, waarin wordt gedoucht is de luchtvochtigheid hoog genoeg zodat de planten daar geen extra zorg nodig hebben. 

Wat is de beste plek voor een Air plant?

In de zomer staan Tillandsia soorten het beste in indirect zonlicht. 's Winters is volle zon ook goed. In de zomer mits deze niet te nat is verhuisd de air plant graag tijdelijk naar de tuin.