• Ruim Assortiment
 • Service en kwaliteit zijn onze troeven
 • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Bloembollen

De lente is begonnen en dat betekent dat het tijd is om uw tuin weer op te fleuren met kleurrijke bloemen! Een mooie manier om dit te doen is door zomerbollen te planten. Zomerbollen zijn bollen die in het voorjaar worden geplant en in de zomer prachtige bloemen geven. Nu is het perfecte moment om aan de slag te gaan met het planten van zomerbollen, zodat u in de zomermaanden kunt genieten van een kleurrijke en geurige tuin. Goed nieuws! Wij bieden een brede waaier aan zomerbollen aan! Kom langs in ons tuincentrum in Wemmel en laat verdwaal in ons ruime assortiment aan zomerbollen. Onze medewerkers staan paraat met raad en daad. 

 

Filter op: Verberg filter

Hé daar! Bent u klaar om uw tuin om te toveren tot een kleurrijke oase? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met zomerbollen! Deze kleine ronde bollen zorgen ervoor dat uw tuin eruitziet alsof er een regenboog is ontploft.

Maar waar begint u? Welke zomerbollen zijn geschikt voor uw tuin? Nou, dat hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de grootte van uw tuin. Gelukkig zijn er zoveel opties dat u altijd wel iets vindt dat bij u past.

 • Als u van geurige bloemen houdt, is de Lelie een geweldige optie. Deze bloem geeft niet alleen een aangename geur af maar komt ook in allerlei kleuren en groottes. En als u een echte daredevil bent, probeer dan eens de Tijgerlelie met zijn gevlekte bloemblaadjes.

  Zomerbollen Lelies
   
 • Voor degenen onder ons die van glamour en glitter houden, zijn Dahlia's een absolute must-have. Deze bloemen zijn als kleine vuurpijltjes die uw tuin in vuur en vlam zetten met hun heldere kleuren. Ze komen in zoveel verschillende vormen dat het net lijkt alsof u een kunstgalerie bezoekt.

  Zomerbollen Dahlia's
   
 • Maar laten we de Gladiool niet vergeten! Deze krachtpatser is niet alleen een streling voor het oog, hij ruikt ook heerlijk zoet. Dit is een populaire zomerbloem die in veel verschillende tinten verkrijgbaar is en die een hoge stengel heeft met meerdere bloemen erop. Andere voorbeelden van zomerbollen zijn onder andere de Begonia, de Calla en de Zantedeschia.

  Gladiool zomerbol

Nu is het tijd om de handen uit de mouwen te steken! Pak een schep en maak wat ruimte in uw tuin voor uw nieuwe bloembollen. Plant ze op de juiste diepte en afstand, geef ze voldoende water en wacht af totdat ze gaan bloeien. U zult versteld staan van het resultaat!

TIP: De verschillende soorten zomerbollen bloeien op verschillende tijdstippen. Combineer ze zodanig dat u de hele zomer van een levendige en bloeiende tuin kunt genieten. 

Laten we het vlug even op een rijtje zetten: 
De Lelie bloeit, afhankelijk van het soort lelie, vanaf juni tot en met augustus.
De Dahlia meestal vanaf juli tot en met september, ook dit hangt af van het soort dahlia.
De Gladiool bloeit eveneens in de zomer, meestal vanaf juli tot en met september. 

Voor meer info neem gerust contact met ons op. Wij zijn zowel telefonisch al per e-mail te bereiken. Uiteraard bent u ook altijd welkom in ons tuincentrum, dat spreekt voor zich.  

Waar wacht u nog op? Ons tuincentrum in Wemmel is elke dag geopend. Kom langs en ga in ons ruime assortiment op zoek naar de zomerbollen die het beste bij uw tuin passen en maak van uw buitenruimte een lekker ruikend bloemenparadijs. Bent u een eeuwige twijfelaar? Geen nood! Kiezen is niet altijd even makkelijk, ons personeel staat u graag bij in het maken van een evenwichtige keuze waar u geen spijt van krijgt! Onthoud: het planten van bloembollen is niet alleen prachtig voor de tuin en spectaculair voor het oog, ook uw hart maakt een vreugdesprongetje. Happy gardening!

Openingsuren