• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Barbecueroosters

Er zijn een aantal verschillende soorten barbecues en allemaal werken ze anders. Wat ze echter wel met elkaar gemeen hebben is het gebruik van roosters, want waar leg je het eten op als je geen rooster hebt? Een barbecuerooster is onmisbaar bij elke grillmaster en kies ze daarom zorgvuldig uit. Onze Weber bbq roosters zijn kwalitatief sterke roosters en zullen, mits goed onderhouden, een lange levensduur hebben. Wil jij kwalitatieve barbecueroosters kopen? Bekijk hieronder het aanbod:

ALLE ACCESSOIRES  |  GEREEDSCHAP  |  HOEZEN  |  BRANDSTOFFEN  |  BARBECUES

Filter op: Verberg filter
€   - 
Wis selectie
1 - 29 van 29 producten
Vergelijk (0)

Soorten bbq grillroosters

Binnen ons assortiment zijn een hoop verschillende soorten bbq roosters te vinden. Zowel rond als vierkant als rechthoekig. Voor elke barbecue hebben wij passende roosters. De roosters zijn gemaakt van onder andere:

  • Gietijzer;
  • Roestvrijstaal;
  • Porselein.

Natuurlijk wordt geen enkel rooster gemaakt van 100% porselein, maar het is dan altijd een mix. Soms is het ook slechts een glazuurlaag. Deze coating zorgt ervoor dat het schoonmaken van het rooster erg makkelijk is en je er minder lang mee bezig bent. Roestvrijstaal is een perfect materiaal voor wie de barbecue buiten laat staan. Met een grillrooster gemaakt van RVS zul je nooit voor de verrassing komen te staan dat het barbecuerooster verroest is, toevallig net op het moment dat je wil gaan barbecueën.

Weber barbecueroosters schoonmaken

De drie verschillende materialen vereisen elk een andere manier van onderhoud. Zo hebben we voor de gietijzeren varianten een speciaal beschermmiddel, wat ervoor zorgt dat ze zo lang mogelijk intact blijven. Gebruik de gietijzer beschermer regelmatig en maak het rooster schoon door de barbecue aan te laten staan met het rooster erop. Zo branden alle restjes aan, wat het makkelijker maakt om ze eraf te halen. Let op! Een staalborstel kun je beter niet gebruiken voor een gietijzeren bbq rooster. Deze borstels zijn echter wel ideaal voor de RVS bbq roosters. De stalen borstels zullen het stalen rooster niet beschadigen en wel goed schoonmaken. Gebruik verder geen hardnekkige zeep andere zware schoonmaakmiddelen. Je wil namelijk niet dat deze smaak de volgende keer in het vlees komt.

Weber grillrooster of Weber grillplaat?

Het toepassen van een grillplaat wordt steeds gebruikelijker. Niet alleen maken mensen nog vlees en groenten op de barbecue, maar tegenwoordig ook pizza’s, broden en zelfs