• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Monstera kopen in Brussel

Al jaren specialiseert Garden Center Wemmel zich in het kweken, verzorgen en verkopen van de allermooiste Monstera’s. Hoewel veel kamerplanten u waarschijnlijk wel bekend voorkomen, zullen sommige van onze bijzondere Monsteravarianten u zeker versteld doen staan. Heeft u weleens een Monstera met ivoorwitte vlekken op de bladeren gezien? Bij Garden Center Wemmel vindt u onder andere de volgende soorten Monstera’s:

  • Monstera Thai Constellation: Een zeldzame variant met gevlekte bladeren
  • Monstera Deliciosa: De echte klassieker!
  • Monstera Variegata: Zeldzame Monsteravariant met grote witte vlekken op de bladeren
  • Monstera Albo Variegata: Zeldzame Monsteravariant met grote witte vlekken op de bladeren
  • Monstera Siltepecana: Monstera met zilverachtige aftekeningen in het midden van het blad
  • Monstera Pinnatipartita: Monsteravariant met minder gaten in de bladeren

Bent u al benieuwd naar ons hele assortiment kamerplanten? Hier vindt u namelijk de meest bijzondere kamerplanten in de omgeving van Brussel! Kom langs bij onze winkel en bekijk het hele aanbod. Ontvang bij uw bezoek bovendien alle hulp bij de verzorging van uw kamerplanten die u nodig hebt, zodat u eindeloos plezier beleeft aan uw planten!

Monstera

Monstera verzorgingstips voor in Brussel en omstreken

Monstera’s kunnen over het algemeen beschouwd worden als makkelijke kamerplanten, die niet veel bijzondere zorg vergen. Toch is het belangrijk om het één en ander te weten over de Monstera, zodat uw plant nog lang en gelukkig leeft. Speciaal voor u heeft Garden Center Wemmel daarom een aantal handige en belangrijke verzorgingstips voor de Monstera op een rijtje gezet:

1.    Monstera’s leven in hun natuurlijke habitat letterlijk in de schaduw van hun grotere soortgenoten. De grote bomen in het Amazonegebied gunnen de kleinere planten onder hen immers maar weinig licht. De Monstera heeft zich hier goed op aan weten te passen en zou daarom ook in uw woning te Brussel grotendeels uit de zon willen blijven. Houd de bodem in de lente en zomer licht vochtig, en in de herfst en winter juist wat droger. Besproei bovendien ook af en toe de bladeren.

2.    Monstera’s staan niet alleen bekend om hun mooie bladeren, maar ook om hun groeispurten. De Monstera kan namelijk erg snel groeien. Hierom is het belangrijk om de plant tijdig te verpotten. Verpot de plant meteen na de aanschaf, of doe het in het voorjaar. Zorg dat de nieuwe pot altijd zeker 20% groter is dan de oude, en vul deze op met nieuwe, verse grond.

3.    Doordat de Monstera zo snel kan groeien, gebeurt het vaak dat de plant naar de zijkanten begint te groeien in plaats van naar boven. Hiervoor zijn verschillende technieken te gebruiken, zoals het plaatsen van een bamboe- of mosstok ter begeleiding van de plant.

4.    Aan de bladeren van een Monstera valt vaak te zien hoe het met de plant gesteld is. Gele of bruine bladeren? De plant heeft waarschijnlijk wat te veel water gehad. Slappe bladeren? Houd de plant wat meer uit de zon. Krullende bladeren? De lucht is wat te droog. Bladeren zonder gaten? Meestal geeft u de plant dan niet genoeg voeding. Let dus goed op veranderingen in het uiterlijk van uw Monstera.

Kom langs bij Garden Center Wemmel dicht bij Brussel

Bent u op zoek naar een leuk, gezellig en innovatief tuincentrum in België om een mooie Monstera kamerplant van te kopen? Dan bent u bij Garden Center Wemmel zeker aan het juiste adres! Hier vindt u namelijk de allermooiste kamerplanten in alle soorten en maten. Naast kamerplanten kunt u hier ook komen genieten van een fijne koffiemachine, een bloemenautomaat en veruit de grootste afdeling Weber BBQ van heel België! Bovendien is de winkel zeer rolstoeltoegankelijk. Bent u benieuwd naar de openingstijden van onze winkel? Dan bent u vast blij om te horen dat de winkel zeven dagen per week geopend is! Kom gezellig langs bij Garden Center Wemmel!

Plan uw route