• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Barbecue kopen in Brussel

Ben jij op zoek naar een geschikte barbecue in de buurt van Brussel? Bezoek Garden Center Wemmel en bekijk houtskoolbarbecues, gasbarbecues en kamado’s. Wij zijn gespecialiseerd in het merk Weber. Daarmee ben je altijd verzekerd van ruime keuze uit Weber barbecues, hoezen en accessoires. Shop eenvoudig online in onze webshop of bezoek het Tuincentrum in Wemmel voor advies op maat. Garden Center Wemmel ligt zo’n 20 minuten rijden van Brussel, Aalst, Anderlecht en Mechelen.

Gasbarbecues en houtskoolbarbecues in de buurt van Brussel

Belangrijkste verschillen tussen gas, houtskool en elektra

Het kiezen van de juiste barbecue is een serieuze taak. Een barbecue moet namelijk naadloos aansluiten op jouw verwachtingen. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen gas, houtskool of elektrisch barbecueën:

  • Warmtebron: Gasbarbecues gebruiken propaan of butaan als brandstof, terwijl houtskoolbarbecues houtskool of briketten gebruiken. Elektrische barbecues gebruiken elektriciteit als brandstof. Houtskool proef je terug in het gerecht dat je maakt.

  • Warmteopbouw: Houtskool barbecues hebben de neiging om sneller op te warmen dan gas- of elektrische barbecues. Ze kunnen echter moeilijker te temperen zijn en hebben meer tijd nodig om af te koelen. Gasbarbecues kunnen gemakkelijk worden geregeld met behulp van de thermostaat, terwijl elektrische barbecues een constante, gelijkmatige temperatuur behouden.

  • Smaak: Veel mensen zeggen dat houtskoolbarbecues een meer smaakvolle, houtskoolgeroosterde smaak aan het vlees geven. Gasbarbecues hebben een minder intense smaak, terwijl elektrische barbecues vaak worden gezien als het minst smaakvol maar het meest praktisch en gemakkelijk.

  • Gemak: Gasbarbecues zijn meestal gemakkelijker te gebruiken dan houtskoolbarbecues, omdat ze snel opwarmen en gemakkelijk te temperen zijn. Elektrische barbecues zijn nog gemakkelijker te gebruiken, omdat ze geen brandstof nodig hebben en gemakkelijk te bedienen zijn met een thermostaat. Houtskoolbarbecues vereisen echter meer tijd en moeite om aan te zetten, hoewel daar ook wel handige oplossingen voor zijn.

  • Prijs: Houtskoolbarbecues zijn over het algemeen goedkoper dan gas- of elektrische barbecues. Gasbarbecues zijn iets duurder, terwijl elektrische barbecues vaak het duurst zijn.

Het kiezen van de juiste barbecue voor in jouw tuin is dus een combinatie van smaak, budget en gemak!

Advies op maat van de Weber specialist

Bovenstaande punten bieden vaak voldoende informatie voor een weloverwogen keuze. Toch is het mogelijk dat jij op zoek bent naar meer specifieke informatie. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud, levering of garanties van Weber producten. Bezoek ons tuincentrum in Wemmel, nabij Brussel. Onze Weber specialist voorziet je graag van advies op maat. Ben jij niet in de buurt van [plaatsnaam]? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Betaalbare Weber BBQ's in Brussel en omgeving

Is jouw barbecue verouderd en aan vervanging toe? Laat je onderdompelen in de wereld van Weber. Kom ons Weber assortiment bekijken nabij Brussel. Daar helpen wij je graag met de keuze tussen gas, houtskool of zelfs elektrisch. Zowel op onze barbecues als accessoires kun je rekenen op een scherpe verkoopprijs.

Bezoek ons tuincentrum