• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Duurzaam barbecueën, het hele jaar door

Duurzaam barbecueën, het hele jaar door

We worden met zijn allen steeds duurzamer en proberen op allerlei vlakken rekening te houden met het milieu en onze planeet. De tuin is een plek bij uitstek om veel te kunnen terug doen voor de natuur. We planten meer bij-vriendelijke bloemen, maken gebruik van een regenton, kweken eigen groentjes en wie weet heeft u wel een composthoop. Maar wat kun je als grote Outdoor cooking fan nou nog meer doen om bij te dragen aan duurzaamheid en toch te kunnen genieten van een heerlijke barbecue, liefst het hele jaar door!

Duurzame Barbecue keuze

Zodra we gaan zitten en genieten van een barbecue, laten we eigenlijk al een ecologische voetafdruk achter. Het is belangrijk dat we als barbecue fans bewuste keuzes maken over de barbecue die we kopen en wat we op onze grill leggen. Als u echt wil nadenken over een betere toekomst en als duurzaamheid 100% uw 'ding' is dan kiest u het best voor een barbecue die daarbij aansluit:

Een Pellet Barbecue

De Pellet barbecue is nog relatief nieuw maar heeft al bewezen een van de meest duurzame vormen van 'buiten grillen' te zijn en wel om de volgende redenen:

  • Pellet barbecues zijn zuinig

  • Pellet barbecues kunnen gestookt worden op gerecycled of afval materiaal.

  • Pellet barbecues stoten nauwelijks schadelijke stoffen uit.

  • Pellet barbecues hebben geen open vuur en zijn daarom ook veiliger.

Wat kunt u nog meer doen om duurzamer te barbecueën?

U hoeft geen dure of drastische keuzes te maken om toch duurzaam en bewuster te barbecueën, alle beetjes helpen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Het gebruik van chemische middelen om uw barbecue mee te reinigen

Om te kunnen genieten van gezond en duurzame gerechten van uw barbecue begint u er het best mee om uw grill niet schoon te maken met chemische producten. De vervaardiging van deze producten alsook het gebruik ervan zijn slecht voor het milieu. Daarbij kunnen resten van deze chemicaliën via uw grill terecht komen in uw gerechten en zo ook nog eens uw gezondheid schaden.

  • Grill meer gevarieerd, met iets minder vlees en iets meer groenten

Vlees en de bereiding daarvan is een grote vervuiler. Uiteraard misstaat een heerlijke biefstuk of een goede spies niet op een uitgebreide barbecue, probeer bewuster uw vlees te kopen, met aandacht voor de herkomst en bereiding van uw stukje vlees.

Vaak draaien we gedachteloos de gastoevoer open en voilà u kunt direct beginnen met barbecueën, een heerlijk gemak! Door aandacht te hebben voor de toevoer van gas en deze zoveel mogelijk te beperken, draagt u al bij aan een beter milieu en aan een duurzamere barbecue.

  • Geef uw barbecue een vegetarische twist

We hadden het al over meer aandacht hebben voor de herkomst van het vlees op uw barbecue. Tegenwoordig zijn er ook hele goede vleesvervangers beschikbaar, sappige hamburgers die niet van echt mals vlees te onderscheiden zijn. Meer groentes is natuurlijk altijd goed, niet alleen voor het milieu maar ook voor uw gezondheid! Helemaal duurzaam is het als ze uit eigen tuin komen. Groenten als Rucola, tomaatjes en zelfs pepertjes, zijn niet alleen heerlijke smaakmakers, ze zijn ook eenvoudig te kweken, zelfs als u helemaal geen tuin hebt. Ze kunnen makkelijk in een pot of bloembak.

  • Duurzame keuzes voor-, tijdens en na de barbecue

In de aanloop naar uw barbecue kunt u al duurzame keuzes maken. Denk hierbij aan het gebruik van serviesgoed i.p.v. wegwerp materialen en vermijd het gebruik van plastic rietjes etc. maar kies juist voor duurzame vervangers gemaakt van bamboe en/of gerecycled karton. Nadien kunt u ervoor zorgen dat het overgebleven afval goed gescheiden wordt. Eventuele groenten restjes en ander plantaardig en biologisch afval kan op de composthoop of in de bio bak. Uiteraard geldt een goede scheiding ook voor alle blik, plastic, glas en restafval.

Iedereen kan duurzaam barbecueën!

Zoals u kunt lezen hoeft duurzaam barbecueën helemaal niet ingewikkeld te zijn. Door uw gewoontes eens te herzien en met relatief kleine aanpassingen kunt al een heel stuk duurzamer achter de barbecue staan. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

Bezoek de webshop