• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Weber houtpellets

Weber woodpellets vormen de ideale brandstof voor Weber pelletbarbecues. Binnen ons assortiment zijn ze elk FSC gekeurd, wat inhoudt dat het hout voldoet aan de strenge criteria van een duurzaam bosbeheer. Pellets worden vanzelfsprekend gebruikt in pelletbarbecues. Het handige van het gebruik van deze pellets is dat de temperatuur in de barbecue met bepaalde mechanismen op peil gehouden kan worden. Zo kun je de barbecue met een gerust hart aan laten staan terwijl jij wat anders gaat doen.

Filter op: Verberg filter
€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten
Vergelijk (0)

Smaken Weber bbq pellets

Pellets kunnen op natuurlijke wijze of op kunstmatige wijze een smaak hebben. Gebruik je deze in de barbecue, dan kan je eten er een frisse fruitige smaak van krijgen. Wanneer dit op natuurlijke wijze gebeurt, houdt dat in dat er een soort hout van een fruitboom gebruikt is. Binnen ons assortiment kun je kiezen uit:

  • Weber Cherry Houtpellets;
  • Weber Elzenhoutpellets;
  • Weber Beech Houtpellets;
  • Weber Appel Houtpellet;
  • Weber GrillAcademy Blend Houtpellets.

Welke smaak je gebruikt hangt natuurlijk volledig af van wat jij lekker vindt. Mocht je hier nu niet uit kunnen kiezen, dan zijn er natuurlijk altijd aanraders. Zo zijn de Elzenhouten bbq pellets het beste te gebruiken voor vis, de Beech houtpellets voor groenten, Cherry houtpellets voor varkensvlees, Appel houtpellets voor kip en de GrillAcademy Blend houtpellets voor alle gerechten. Wees voorzichtig met het aanvullen van de pellets en gebruik een handige tang of beschermende handschoenen hiervoor.

Wat zijn Weber houtpellets precies?

Wanneer je barbecue pellets koopt, ben je bij ons duurzaam bezig. Wood pellets bestaan uit samengeperst hout en meestal wordt hier resthout voor gebruikt. Zo gaat er geen onderdeel van de gekapte boom verloren en wordt al het hout optimaal benut. Pellets komen in de vorm van een kleine cilinder. Eerst wordt het hout samengeperst en vervolgens door een plaat met kleine gaten gedrukt. Door hun kleine formaat nemen ze weinig ruimte in in de barbecue en door deze compactheid gloeien ze lang.

Waarom houtpellets en geen houtsnippers?

In een pelletbarbecue kun je geen houtchips gebruiken. Deze kunnen te groot zijn en daarmee niet goed afgevoerd worden naar de brandhaard in de bbq. Barbecue pellets daarentegen hebben allemaal ongeveer dezelfde afmeting, en kunnen de doorgang vrijwel niet blokkeren. Houtsnippers roken meer dan houtpellets, maar voor wie dat niet belangrijk is, is de keuze voor pellets handiger. Smaakvolle en voor elk gerecht geschikte houtpellets vind je natuurlijk op onze website, maar voor het gehele assortiment zien we je graag langskomen in ons Garden Center. Barbecue jij binnenkort ook met de minste inspanning, en toch het lekkerste eten? Daarmee helpen wij je graag op weg!