• Ruim Assortiment
 • Service en kwaliteit zijn onze troeven
 • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Planten in Merchtem

In ons tuincentrum in Wemmel, nabij Merchtem helpen we je graag om de juiste plant te vinden voor jouw huis, tuin of terras. We hebben een breed assortiment planten en leggen graag het verschil uit tussen de verschillende types:

 • Eenjarige planten: Eenjarige planten zijn planten die vanaf het zaad groeien, bloeien en dan sterven in slechts één jaar. Ze worden vaak gebruikt om snel kleur toe te voegen aan de tuin.
 • Tweejarige planten: Tweejarige planten groeien in het eerste jaar, bloeien in het tweede jaar en sterven daarna. Ze zijn vaak kleiner dan eenjarige planten, maar hebben wel vaak spectaculaire bloemen.
 • Vaste planten: Vaste planten zijn planten die meerdere jaren achter elkaar blijven groeien en bloeien. Ze komen terug elk jaar en kunnen verschillende jaren oud worden.
 • Struiken: Struiken zijn planten met een dikke, stevige stam en meerdere takken. Ze kunnen variëren in grootte van kleine struiken tot grote bomen.
 • Bomen: Bomen zijn grotere planten met een dikke, stevige stam en een kroon van bladeren. Ze kunnen verschillende jaren oud worden en kunnen variëren in grootte van kleine struiken tot grote bomen.
 • Kruiden: Kruiden zijn planten die worden gebruikt voor culinaire of medicinale doeleinden. Ze kunnen eenjarig, tweejarig of vaste planten zijn, afhankelijk van het soort.
 • Kamerplanten: Deze vaak tropische planten gedijen goed in de woonkamer. Ze houden niet van een centrale verwarming maar wel van warmte!

Dit is slechts een kleine selectie van de vele verschillende soorten planten die hebben. Er zijn nog veel meer soorten planten, zoals grassen, cactussen, orchideeën, vetplanten en vele andere. Bezoek ons tuincentrum in Wemmel, vlakbij Merchtem voor tips en advies!

Tips voor het kopen van planten

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je planten gaat kopen, of je nu bij ons in Wemmel langskomt of de webshop bezoekt.

 1. Bepaal je doel: Voordat je planten gaat kopen, is het belangrijk om te weten wat je precies wilt bereiken met je tuin. Wil je bijvoorbeeld een kleurrijke bloementuin of een groentetuin voor eigen gebruik? En als je kamerplanten koopt, waar komen deze dan te staan? Dit zal helpen bij het bepalen van de soorten planten die je nodig hebt.
 2. Overweeg het klimaat: Zorg ervoor dat je tuinplanten koopt die geschikt zijn voor de omstandigheden waarin je woont. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je planten kiest die gedijen op een plek met zandgrond of veel wind.
 3. Lees etiketten: Zorg ervoor dat je de etiketten op de planten goed leest voordat je ze koopt. Hierop staan vaak belangrijke informatie zoals hoe groot de plant zal worden en hoeveel zon of schaduw de plant ongeveer nodig heeft.
 4. Overweeg de grootte: Bedenk vooraf hoe groot de planten zullen worden als ze volgroeid zijn. Dit is vooral belangrijk als je beperkte ruimte hebt in je tuin of huis.
 5. Vraag om hulp: Als je twijfelt over welke planten het beste bij je passen, vraag dan advies aan medewerkers van ons tuincentrum: ze zullen je graag helpen om de juiste keuze te maken.

Je kunt ook een foto van je huis, tuin of terras meenemen zodat we je goed kunnen helpen!

Planten kopen in Merchtem en omgeving

Ben je dus op zoek naar planten voor je huis, tuin of terras, bezoek dan ons tuincentrum. We helpen je graag en hebben een breed assortiment tuinplanten en kamerplanten. Je kunt hieronder de routebeschrijving vanaf Merchtem opvragen:

Plan route