• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Vaste planten

Vaste planten zijn de ruggengraat van elke tuin, bieden jaar na jaar schoonheid en kleur, en zorgen voor een levendig landschap in elk seizoen. In ons tuincentrum vind je een divers aanbod aan vaste planten, om jouw tuin vorm en kleur te geven! Uiteraard voorzien we je graag van advies over de juiste vaste planten voor jouw tuin en jouw wensen.

De schoonheid van vaste planten door de seizoenen heen

  • Lente: De lente is een tijd van wedergeboorte en vernieuwing, en onze vaste planten spelen hierin een hoofdrol. Denk aan de kleurrijke pracht van de Ooievaarsbek (Geranium), met zijn levendige paarse, roze of witte bloemen, en de vroegbloeiende Vrouwenmantel (Alchemilla mollis), die met zijn frisse groene blad en delicate gele bloempjes de tuin opfleurt. Ook niet te vergeten zijn de prachtige Pioenrozen (Paeonia), die in mei en juni bloeien met grote, geurige bloemen.
  • Zomer: Zomerbloeiers zorgen voor een spectaculair kleurenfestijn in je tuin. De Zonnekruid (Helenium) en de Zonnehoed (Echinacea) brengen zonnige tinten geel, oranje en rood in de warme maanden. Ook de prachtige Lavendel (Lavandula) met zijn rustgevende geur en paarse bloeiaren is een echte zomerse blikvanger. Voor een weelderige en langdurige bloei is de Kattenkruid (Nepeta) met zijn lavendelblauwe bloemen een uitstekende keuze.
  • Herfst: In de herfst veranderen vaste planten je tuin in een schilderachtig tafereel met warme tinten en rijke texturen. De Herfstaster (Aster novae-angliae) en de Sedum (Sedum spectabile) bloeien volop met prachtige paarse, roze en witte bloemen. Deze planten zijn niet alleen mooi om te zien, maar trekken ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor leven in je tuin. De Lampenpoetsergras (Pennisetum alopecuroides) voegt met zijn zachte pluimen en goudkleurige halmen een sierlijk element toe aan de herfsttuin.
  • Winter: Ook in de winter kunnen vaste planten voor kleur en structuur zorgen. De Bergenia (Bergenia cordifolia) behoudt zijn grote, leerachtige bladeren die vaak een mooie roodbruine tint aannemen. De Kerstroos (Helleborus) bloeit midden in de winter met delicate bloemen in wit, roze en paars. En niet te vergeten, het Sneeuwklokje (Galanthus), dat vaak al in de late winter verschijnt en de aankondiging is van de naderende lente.

Hoe kies je de juiste vaste planten?

Bij het kiezen van vaste planten voor jouw tuin is het belangrijk rekening te houden met een aantal factoren:

  • Standplaats: kijk goed naar de lichtomstandigheden in je tuin. Sommige vaste planten, zoals Hosta’s, gedijen goed in de schaduw, terwijl anderen, zoals Lavendel, juist veel zon nodig hebben.
  • Bodemsoort: de bodemgesteldheid is ook cruciaal. Zorg ervoor dat je planten kiest die passen bij de grondsoort in je tuin, of bereid de bodem voor op de behoeften van de plant.
  • Bloeitijd: om een tuin te creëren die het hele jaar door interessant blijft, is het slim om vaste planten met verschillende bloeitijden te combineren. Zo geniet je van een doorlopende bloemenpracht van de lente tot de herfst.
  • Onderhoud: overweeg hoeveel tijd je wilt besteden aan tuinonderhoud. Sommige vaste planten vragen weinig zorg, terwijl andere meer aandacht nodig hebben om te gedijen.

Bezoek Garden Center Wemmel voor een persoonlijk advies

Bij Garden Center Wemmel staan onze deskundige medewerkers klaar om je te adviseren en te helpen bij het kiezen van de ideale vaste planten voor jouw tuin. Kom langs en ontdek ons prachtige assortiment, en laat je inspireren door de oneindige mogelijkheden die vaste planten bieden. Samen maken we van jouw tuin een kleurrijk paradijs dat elk seizoen opnieuw verrast.

Filter op: Verberg filter