• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Groene decoratie voor de kersttafel

De kersttafel is niet alleen een plek om te genieten van heerlijk eten, maar ook een kans om de feestvreugde te vergroten met prachtige decoratie. Terwijl traditionele kerstkleuren zoals rood en goud vaak de boventoon voeren, biedt groene decoratie een verfrissende en natuurlijke esthetiek die perfect past bij het winterseizoen. Hier zijn enkele inspirerende ideeën voor groene decoratie die jouw kersttafel omtoveren tot een visueel feest.

1. Dennen- en sparrentakken

Een tijdloze en geurige keuze voor groene kerstdecoratie is het gebruik van dennen- en sparrentakken. Leg een weelderige basis van verse dennentakken over het tafelkleed voor een klassieke kerstsfeer. Voeg wat sparrentakken toe voor variatie in textuur en een heerlijk ruikende omgeving. Plaats kleine takjes tussen de servetten of op de borden voor een subtiele, natuurlijke touch die het geheel verbindt.

Kerstgroen als decoratie op de kersttafel

2. Kerstgroen in glazen vaasjes

Een eigentijdse benadering van groene decoratie omvat het gebruik van glazen vaasjes gevuld met water en een selectie van groene takken. Kies voor elegante eucalyptus, aromatische rozemarijn of feestelijke hulst. Deze kleine vaasjes kunnen strategisch over de tafel worden verspreid, waardoor charmante mini-boeketten ontstaan die zowel esthetisch als geurig zijn.

3. Krans als tafeldecor

Een groene krans kan dienen als het opvallende middelpunt van jouw kersttafel. Plaats deze plat op de tafel als een verfijnde tafelloper of hang hem boven de tafel als een zwevend kunstwerk. Voeg enkele kaarsen, kerstballen of zelfs kleine kerstlichtjes toe voor extra flair en een feestelijke gloed.

Kerstkrans als tafeldecor

4. Gevlochten klimop als tafelrunner

Voor een organische en rustieke uitstraling maak je een tafelrunner van gevlochten klimop. Deze groene, kronkelende ranken voegen een sierlijk element toe aan de tafelschikking en creëren een natuurlijke grens voor elk couvert. Dit eenvoudige maar effectieve detail brengt de natuur naar de binnenkant van jouw feestelijke tafelsetting.

5. Mini kerstbomen als plaatskaarten

 

Overweeg ook mini kerstboompjes als plaatskaarten. Zo weet iedere gast waar hij of zij geplaceerd is. Deze schattige, levende accenten verwelkomen jouw gasten met een persoonlijke touch. Bevestig naamkaartjes aan de stam of hang ze eraan en laat je gasten deze charmante souvenirs mee naar huis nemen na het feest.

6. Verse kruidentakken

Verse kruiden, zoals tijm, basilicum of munt, kunnen dienen als decoratieve elementen en functionele toevoegingen aan je tafel. Plaats kleine potjes met deze aromatische kruiden over de tafel verspreid voor een verfrissende aanvulling op je decor.

7. Poinsettia bloemen

Voeg levendige kleuren toe aan je kersttafel met poinsettia bloemen. Plaats ze in stijlvolle keramische potten of manden voor een feestelijk accent. Het combineren van rode en witte variëteiten creëert een boeiend kleurenpalet dat de traditionele kerstsfeer weerspiegelt.

Poinsettia als kerstdecoratie

Maak wat moois van de kersttafel!

Met deze groene decoratieve ideeën komt de natuur tot leven op je kersttafel. Experimenteer met verschillende elementen om een sfeer te creëren die past bij jouw persoonlijke stijl en de feestelijke gelegenheid. Laat groene decoratie dit jaar een integraal onderdeel worden van jouw feestelijke tafelsetting, waardoor een warme en uitnodigende ambiance ontstaat voor jouw gasten. De eenvoudige toevoeging van natuurlijke elementen zal de magie van Kerstmis naar voren brengen en jouw tafel transformeren in een feestelijk meesterwerk dat herinneringen creëert voor jaren die komen. In ons tuincentrum in Wemmel vind je een prachtig aanbod aan kerstgroen. Kom langs en maak van jouw kersttafel een feest!

Tags: