• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Bereid je tuin voor op de zomervakantie!

Bereid je tuin voor op de zomervakantie!

Tijdens de zomer trekken we er vaak even op uit en laten we ons huis en onze tuin achter om op vakantie te gaan. Vooral als het warm en droog is, heeft je tuin aandacht nodig. Het is ook veel prettiger thuis komen naar een mooie bloeiende tuin dan naar een dorre achtertuin! Daarom hebben we een paar tips voor je op een rij gezet om de tuin goed achter te laten en weer terug te vinden na een welverdiende vakantie.

Laten we beginnen met de klusjes die noodzakelijk zijn voordat je vertrekt:

1. onkruid wieden is belangrijk voordat je op vakantie gaat

Voordat je vertrekt is het belangrijk dat je ongewenst onkruid weg haalt, zo heb je minder werk als je terugkomt, maar er zijn ook andere voordelen. Als er geen onkruid in de grond zit, blijft er meer vocht over voor andere planten, waardoor die minder snel uitdrogen.

2. Verwijder uitgebloeide bloemen uit je tuin voordat u weg gaat

Pluk voordat je weggaat bloemen die al hebben gebloeid of die op het punt staan te bloeien. Zorg ervoor dat je planten geen energie verspillen aan rijpe vruchten en ruim reeds gevallen of rottend fruit ook op, om een insecten plaag te voorkomen. Bij je thuiskomst zul je misschien verrast zijn door de ontdekking van nieuwe vruchten of bloeiende bloemen en planten.

3.Berg tuinmeubelen, parasols en Barbecues op in de schuur of berging voordat je weg gaat

Tuinmeubelen, de parasol of schaduwdoek en de barbecue kunt u het best opbergen in het tuinhuis, garage of schuur. Mocht er dan noodweer uitbreken, dan kunnen ze in ieder geval geen schade aanrichten of kapot gaan. Heb je een (opzet)zwembad, jacuzzi of hot tub in de tuin? Dek deze dan voor vertrek ook goed af. Met deze checklist kun je in ieder geval met een gerust hart op vakantie vertrekken.

Hoe worden je planten verzorgd tijdens je vakantie of afwezigheid?

Met bovenstaande tips weet je alvast hoe je de tuin kunt voorbereiden op je afwezigheid maar hoe zorg je er nou voor dat alle planten in de tuin genoeg water krijgen? Dat kan op een aantal verschillende manieren!

  • Water geven

Onvoldoende regen in de zomer leidt tot droogte, en dat is het grootste probleem als je weg bent. Je kunt een buurman of bekende vragen om de tuin een paar keer water te geven, maar als dat geen optie is, zul je een andere oplossing moeten zoeken. Gardena heeft verschillende oplossingen voor als je zelf niet met de tuinslang door de tuin kunt! Een automatisch besproeiingssysteem waarbij de sproeiers via een computer worden ingesteld, kan uitkomst bieden. Tijdens je vakantie worden de sproeiers op de geplande tijden geactiveerd. Een automatisch druppelirrigatiesysteem is een andere optie.

  • Planten en bloemen in bakken en potten

Planten die in potten en bakken staan, drogen sneller uit dan planten in de volle grond. Verplaats zo nodig de bloembakken en potten, zodat ze niet in de volle zon staan tijdens uw afwezigheid. Om uw planten van water te voorzien, kunt u schotels vullen  met water en deze onder de potten plaatsen. Hangplanten kunt u het beste onderbrengen bij iemand anders tijdens uw vakantie. Deze hebben behoefte aan veel water tijdens warme dagen en hebben dagelijks een gietbeurt nodig in de zomer.

  • Maak een tijdelijk reservoir van een waterflesje voor tijdens uw vakantie

Je kunt ook eenvoudig je eigen reservoir maken met behulp van een waterfles. Knip een klein gaatje in de bodem van de fles en plaats de fles met het gaatje naar beneden in de pot. Vul de fles met water, en door het gaatje zal het water er langzaam uitlekken om je plant te hydrateren.

Alles om uw tuin in goede conditie te houden tijdens uw vakantie, vindt u bij Garden Center Wemmel

Je wilt zorgeloos op vakantie en het huis en de tuin met een gerust hart achterlaten, daar begrijpen wij bij Garden Center Wemmel alles van. We helpen je graag verder met de vraag hoe dit in jouw situatie het gemakkelijkst en veiligst is te bereiken. Niet alleen zodat je planten genoeg water krijgen tijdens je afwezigheid maar ook bij de beveiliging van je huis tegen ongewenste gasten of inbrekers, hebben we talloze oplossingen. Kom bij ons langs in Wemmel of bekijk ons aanbod in onze webshop! Graag tot ziens!