• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Gestabiliseerde rozen, Lang zullen ze leven!

Gestabiliseerde rozen, Lang zullen ze leven!

Gestabiliseerde of gevriesdroogde rozen zijn er al een tijdje maar worden steeds populairder. De kenners denken dat dit komt door de opmars van de droogbloemen. Deze zijn weer helemaal trending en terug van weggeweest. Klinkt tof maar wat moet je je voorstellen bij gestabiliseerde rozen? Beeld je in; rozen die een leven lang meegaan en er iedere dag uitzien alsof ze net geplukt zijn. 

Hoe werkt het vriesdrogen van bloemen?

Vriesdrogen is een techniek waarbij de bloemen eerst bevroren worden, vervolgens wordt al het vocht aan de bloemen onttrokken. Dit zorgt ervoor dat de bloem als het ware bevroren wordt in de tijd. Na het proces van vriesdrogen zien de rozen er helemaal gaaf uit en alsof ze net van de struik komen.

1. Eerst worden de verse bloemen ingevroren

Bij het vriesdrogen worden de rozen eerst ingevroren bij een temperatuur tot -20 °C.

2.  Vervolgens worden de bloemen gevacumeerd

Een vacuümpomp haalt alle zuurstof uit de lucht, waarbij het verouderingsproces stopt en het droogproces begint.

3. De bloemen worden terug opgewarmd

In een volgende fase wordt de temperatuur weer omhoog gebracht  van -20 °C tot +30 °C, en verdampt al het vocht uit de bloem.

4. Het ontdooiproces van gevriesdroogde bloemen duurt een poosje

Het laagje ijskristallen dat ontstaan is door het bevriezen van de roos, verdwijnt bij het ontdooien, dit proces duurt ongeveer 12 dagen.

Alle voordelen van gestabiliseerden rozen op een rij

Maar waarom is het vriesdrogen van bloemen nou een groot voordeel? Verse rozen ruiken lekker en in een vaas staan ze ook nog eens prachtig. Hoe zit dat met gestabiliseerde rozen?

  • Gestabiliseerde rozen gaan jarenlang mee, zonder water of voeding, dit zorgt ervoor dat ze makkelijk te verwerken zijn in boemsierkunst

  • De rozen zien eruit alsof ze vers geplukt zijn. Een boeket dat eeuwig goed blijft of alleen bij gelegenheid te voorschijn gehaald kan worden

  • Gemakkelijk en stevig in gebruik in bijvoorbeeld bloemstukken. Gestabiliseerde rozen zijn een stuk minder kwetsbaar dan verse bloemen en laten zich dan ook gemakkelijk verwerken in bloemstukken

  • De rozen zijn eenvoudig te  lijmen (warm of koud). De blaadjes van de gestabiliseerde roos zijn niet meer zo teer als bij verse rozen het geval is. Hierdoor zijn ze veel eenvoudiger te lijmen met warme of koude lijm.

  • Gevriesdroogde bloemen zijn het hele jaar beschikbaar. Is het u ook opgevallen hoe duur de rozen dit jaar zijn? De prijs van gestabiliseerde rozen is stabiel en daarbij zijn ze het hele jaar verkrijgbaar.

  • Geen last van seizoenen, temperatuurverschillen of prijsschommelingen. Al vallen de mussen van het dak of vriest het dat het kraakt, een bos gestabiliseerde bloemen is het hele jaar door verkrijgbaar aan dezelfde prijs.

  • Bloemstukken kan je dagenlang op voorhand voorbereiden en blijven lang houdbaar. Een bloemstuk met gevriesdroogde bloemen kan dagen voor bijvoorbeeld een bruiloft of ander evenement al klaar gemaakt worden en ziet er op het moment suprême nog altijd uit alsof ze juist uit de tuin komen.

Gestabiliseerde rozen bij Garden Center Wemmel

Bij Garden center Wemmel hebben wij gestabiliseerde rozen in ons assortiment. Niet alleen mooi om te geven maar zeker ook mooi ter decoratie in uw huis. Als cadeau zijn de rozen verkrijgbaar in prachtige bloemstukken voor op tafel. Ook zijn losse rozen bij ons verkrijgbaar die verwerkt kunnen worden in bloemsierkunst of bijvoorbeeld als geschenk van de eeuwige liefde! Heeft u vragen over de gestabiliseerde rozen, bloemen of droogbloemen? Neem dan gerust even contact met ons op of kom langs in ons tuincentrum in Wemmel.