• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Duurzame kerstverlichting: Waar moet je op letten?

Duurzame kerstverlichting: Waar moet je op letten?

Bij kerst hoort uiteraard kerstverlichting, dat kan gelukkig sfeervol én energiezuinig! Voor binnen en buiten zijn er kerst-ledlampen te koop met een warme uitstraling. Met led verlichting in plaats van ouderwetse gloeilampjes bespaar je veel elektriciteit. Dat scheelt op je energierekening in de toch al vaak dure kerstmaand. We geven graag een paar tips waar je op kunt letten bij het aanschaffen van duurzame kerstverlichting!

 

1.Gebruik LED kerstverlichting

Kerstverlichting met led-lampjes is zuinig en hebben een lange levensduur. Deze lampjes zijn in de winkel vaak iets duurder, maar dat verdien je direct terug op je energierekening.Kerstlampjes met ledjes zijn ongeveer 8 keer zuiniger dan kerstverlichting met gloeilampjes. Door het lagere elektriciteitsverbruik, is de uitstoot van broeikasgassen en vervuilende stoffen minder (en de elektriciteitsrekening lager).


 

2.Kies voor veilige buiten verlichting

Gebruik buiten alleen veilige (led) kerstlampjes of lichtslangen die beschermd zijn tegen vocht en vuil. Dit om onnodig en onveilig stroomgebruik te voorkomen. Voor verlichting buiten zijn er speciale kerstlampjes of lichtslangen nodig. Zo'n bescherming staat op de verpakking vermeld als 'IP23' (of een hoger cijfer). Sommige buitenlampjes werken met een transformator die netspanning omzet naar een lagere spanning. Dat verkleint de risico's.

 

3. Gebruik een timer

Gebruik een timer om de verlichting aan- en uit te schakelen, zo voorkom je dat de lampjes de hele nacht onnodig branden. Met behulp van een timer, kun je instellen op welk moment de kerstverlichting automatisch aan en uit gaat. Zo voorkom je dat de verlichting onnodig blijft branden. Je kunt natuurlijk ook handmatig of via een een schakelaar de kerstverlichting uitdoen.

 

4.Let op met een transformator

 

Zit er een transformator bij de verlichting? Trek de stekker dan uit het stopcontact als het licht niet brandt. Zo voorkom je sluipverbruik. Sommige soorten kerstverlichting werken op lage spanning en zijn daarom voorzien van een transformator. Vooral oudere transformatoren hebben last van sluipverbruik: ze verbruiken ook stroom als het licht uit is. Je stopt dit sluipverbruik door de stekker helemaal uit het stopcontact te halen, of door een schakelaar te plaatsen tussen de transformator en het stopcontact. Nieuwe transformatoren hebben gelukkig maar een heel laag sluipverbruik.

 

Kerstverlichting bij Garden Center Wemmel

Bij Garden Center Wemmel kun je terecht voor alle soorten veilige en zuinige kerstverlichting. Zowel voor binnen als voor buiten. Kom bij ons langs en we helpen je graag verder om ervoor te zorgen dat je huis en tuin kunnen stralen deze kerst!