• Ruim Assortiment
 • Service en kwaliteit zijn onze troeven
 • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Houtskoolbarbecues

Er gaat niks boven de geur van een echte houtskool barbecue. Niet alleen is het voor velen een genot om de grillmaster te zijn, houtskool doet ook echt iets voor de smaak van hetgeen er op de barbecue bereidt wordt. Bij Garden center Wemmel weten wij alles van barbecues en daar zijn we trots op. Als World Experience Dealer zijn wij trots u te mogen adviseren. Bovendien werden wij voor het 2e jaar op rij verkozen tot "Weber Dealer Of The Year Belgium" (DOTY 2017 & DOTY 2018). Kom naar ons tuincentrum of bestel uw houtskool barbecue online en voordat u het weet staat u de lekkerste gerechten te bereiden in eigen tuin!

Filter op: Verberg filter
€   - 
Wis selectie
1 - 28 van 28 producten
Vergelijk (0)

Het assortiment houtskool barbecues bij Garden center Wemmel

Het aanbod Houtskool barbecues in ons tuincentrum in Wemmel is nog groter dan online. Woon jij in Walfergem, Anderlecht, Molenbeek, Brussel of ergens anders nabij Wemmel? Dan is Gardencenter Wemmel voor jou ‘the place to be’. Maak je keuze uit het uitgebreide aanbod houtskool barbecues in onze webwinkel of breng een bezoek aan onze barbecue showroom in ons tuincentrum. Daar is het aanbod namelijk nog groter dan online. 

 

Wat houdt barbecueën op houtskool eigenlijk in?

Bij een houtskool barbecue worden de gerechten gegrild boven een smeulend vuur gestookt van houtskool. Dit is een traditionele manier van barbecueën en zorgt voor een authentieke, rokerige grill smaak. Gas of elektriciteit zijn bij deze barbecues overbodig. Houtskool barbecues zijn er in vele soorten en maten. Bij Garden center Wemmel is het aanbod uitgebreid en zit er altijd wel een barbecue  naar jouw smaak bij. Met de handige zoekfilters op deze pagina kan je jouw zoektocht zo specifiek maken als je zelf wilt. Heeft u liever advies van echte experts op het gebied van outdoor cooking? Kom dan gerust langs in ons tuincentrum in Wemmel. We hebben voor iedere chef de juiste barbecue!

 

Waarom kiezen voor een houtskool barbecue?

Barbecueën op een houtskool barbecue is een hele andere ervaring en smaakbeleving dan barbecueën op gas of met elektriciteit. De drie grootste voordelen hebben wij voor u op een rij gezet:

 • Een goede houtskool barbecue kost minder dan een gas of elektrische barbecue. Zo hou je weer meer over om zelf ook te genieten van uw gegrilde gerechten.

 • Alles wat jij op de barbecue legt: vlees, vis, groenten of andere producten, raken allemaal doortrokken van die heerlijke authentieke rokerige smaak van het houtskool. Dit is een van de meest unieke eigenschappen van barbecueën op houtskool.

 • Barbecueën op houtskool is de meest originele en traditionele vorm van grillen en geeft je die échte barbecue ervaring. Lekker de hele avond de tijd nemen en heerlijk lang nagenieten van een heerlijke avond met goed eten en fijn gezelschap.

 

Welke houtskool barbecue past het beste bij u?

Zowel in onze barbecue showroom in Wemmel, als online verkopen wij  het complete assortiment houtskool barbecues van Weber. Ze zijn er in iedere prijsklasse en voor elk formaat buitenruimte. Welke barbecue bij u past is afhankelijk van verschillende factoren: 

 1. De beschikbare ruimte: heeft u een kleine patio, een balkon op drie hoog of een ruime tuin? Wij hebben voor alle buitenruimtes de perfecte houtskool barbecue.

 2. Uw budget: Grilt u vaak en veel en is de houtskool barbecue een verlengde van uw buitenkeuken? Dan adviseren wij een ander model, aan een andere prijs dan als u maar af en toe kunt genieten van een barbecue in de tuin.

 3.  Voor hoeveel gasten grilt u? Is het alleen voor familie of organiseert u regelmatig barbecue feestjes?

Met bovenstaande punten houden wij uitvoerig rekening als u op zoek bent naar de juiste houtskool barbecue.

 

De beste tips voor het barbecueën op houtskool

Voor optimaal gemak, gebruik en een voortreffelijke smaaksensatie hebben wij drie eenvoudige tips voor het gebruik van een houtskool barbecue:

 • Voor een rap begin van uw barbecue: Gebruikt u het beste een brikettenstarter. U vult de brikettenstarter met briketten of houtskool en zet deze boven enkele aanmaakblokjes, die u op het rooster van de houtskool barbecue aansteekt. U kunt verder met andere voorbereidingen en zodra de inhoud met een grijze aslaag bedekt is (30 minuten bij briketten, 15-20 bij houtskool) kunt u aan de slag!

 • Probeer ook eens ‘indirect barbecueën: Naast het ‘normale’ grillen (Het vlees direct boven de hete kolen) kunt u in het midden onder het rooster een aluminium bakje met bier, wijn, of gewoon water zetten. Hieromheen plaatst u de hete kolen. Het te braden vlees legt u op het rooster boven het bakje. Hierdoor wordt het vlees langzamer en gelijkmatiger gegaard dan bij direct barbecueën. Met de deksel dicht zorgt het vocht ook ervoor dat het vlees een heerlijk malse ‘bite’ krijgt!

 • Onderhoud uw barbecue goed voor een langere levensduur. Maak na gebruik altijd de houtskool barbecue goed schoon. Zo gaat u barbecue nog langer mee en heeft u er meer plezier van.

 

Waarom een Weber barbecue?

Prachtig design, doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit. De Weber barbecues hebben een perfecte ergonomie om zo eenvoudig mogelijk en in alle veiligheid een heerlijk menu op tafel te toveren. Hun robuustheid staat garant voor een hele lange levensduur. Elke barbecue gebruiker is anders, daarom is het barbecue-assortiment op houtskool, gas en elektrisch alsook de accessoires speciaal ontworpen om aan ieders behoefte te voldoen. 

Als gerenommeerde Weber barbecue dealer zijn wij gespecialiseerd in de verschillende modellen die zij aanbieden. Weber is de referentie op de markt als het om kwaliteit barbecues gaat. Als World Experience Dealer zijn wij dan ook trots u dit topmerk te kunnen aanbieden. Bovendien werden wij voor het 2e jaar op rij verkozen tot "Weber Dealer Of The Year Belgium" (DOTY 2017 & DOTY 2018)

 

Uw barbecue gratis thuisbezorgd door gardencenter Wemmel

Houtskool barbecues worden bij gardencenter Wemmel altijd gratis thuisbezorgd. Veel van de houtskool barbecues kunnen via reguliere pakketpost verstuurd worden en zullen binnen enkele  werkdagen bij u voor de deur staan. Is de barbecue te groot of te zwaar voor de reguliere pakketpost dan wordt deze op een pallet bij u thuisbezorgd. Palletzendingen worden op afspraak bij u thuisbezorgd. Ook kunt u ervoor kiezen de barbecue die u online bestelt heeft af te halen in ons tuincentrum in Wemmel. Neem voor meer vragen of persoonlijk advies contact met ons op of kom  even langs in Wemmel.