• Ruim Assortiment
  • Service en kwaliteit zijn onze troeven
  • Met de grootste zorg en bekwaamheid

Welke soort BBQ past bij mij?

Welke soort BBQ past bij mij?

Een BBQ is een item dat iedereen in zijn bezit wil of hoort te hebben. Vooral in de warme zomerperiode is dit onze held, want hij zorgt ervoor dat we gezellig buiten kunnen eten én buiten het eten kunnen bereiden! Nu is er natuurlijk ontzettend veel keuze en zie soms door de rook de barbecue niet meer! We helpen je graag een weloverwoge keuze te maken want met een Weber barbecue heb je niet alleen jarenlange garantie maar ook jarenlang plezier! Dus wordt het een houtskool BBQ of is een elektrisch exemplaar beter? Misschien is een gas barbecue wel de beste optie voor u? Beantwoord onze vragen en koop met een gerust hart de juiste grill!

 

Vier soorten barbecues

Als je kijkt naar de verschillende soorten barbecues dan kun je grofweg een verdeling maken in vier verschillende soorten. We hebben immers allemaal andere prioriteiten en eerlijk is eerlijk, niet iedereen houdt van wachten totdat de kolen warm zijn. Tegenwoordig kun je ook lekker grillen op je balkon zonder je buren tot last te zijn middels een elektrische barbecue bijvoorbeeld! We zetten alle vier de opties voor je op een rijtje: 

 

     1.De klassieke houtskool barbecue

De houtskoolbarbcue komt het meest voor in de eruopese tuinen en balkons. Wij houden tenslotte allemaal van een vuurtje stoken, de geur van brandende kolen en natuurlijk de sfeer van een kampvuurtje. Ditis voor vele dan ook de ‘echte’ BBQ ervaring! Daarnaast is een houtskool barbecue vaak ook gunstig geprijsd en qua afmetingen ook geschikt voor iederemaat tuin.

      2. De praktische Gas barbecue

De gasbarbecue heeft uiteraard een gasfles nodig maar is erg zuinig in verbruik heirvan. Een gasbarbecue heeft verschillende voordelen. De temperatuur is gemakkelijk te regelen met een draai aan de knop, de BBQ is snel warm, dus je kunt gelijk aan tafel én je kookt gezonder. Dit komt omdat het druipende vet in een lekbak terecht komt en bij een houtskool BBQ op de kolen, waardoor met de opslaande vlammen je vlees sneller zal verbranden.
 

      3. De elektrische barbecue, ideaal voor kleinere ruimtes en op het balkon

Geen gedoe met gasflessen of houtskool, de elektrische BBQ is eenvoudig plug and play. De stekker erin in een mum van tijd zijn je gerechten klaar. Ideaal voor op een balkon of met kinderen, want je hebt geen open vuur in de buurt. Dit is de meest voordelige en milieuvriendedlijke barbecue qua verbruik. Uiteraard kun je hierbij de temperatuur ook precies instellen, dus hij is ook nog gemakkelijk in gebruik. Een bijkomend voordeel is ook dat er weinig rook afkomt omdat vet niet op hete kolen valt en dus zitten je buren niet in je rook.
 

       4. De veelzijdige Kamado BBQ

De laatste jaren is de kamado barbecue steeds populairder geworden. Deze keramische kanjer is extreem goed in het vasthouden en reguleren van de warmte. Hij is volledig afsluitbaar, waardoor hij ook als een oven en rookoven gebruikt kan worden. Hierdoor is hij ontzettend veelzijdig. Bakken, stomen, grillen, braden en slow cooking, je kunt alle kanten op. Hij is dan ook het hele jaar door te gebruiken! 

Wij helpen je met het kiezen van de juiste barbecue

Soms kan het lastig zijn om te bepalen welk soort BBQ het meest geschikt is voor jouw situatie. Stel jezelf daarom de volgende vragen en ontdek welke soort bij je past!

 

  • Simpel of uitgebreid BBQen?

Zit je graag urenlang aan tafel of bedenk je vaak spontaan dat je zin hebt om te grillen? Ga je voor relaxed de tijd nemen? Dan is een houtskool- of keramische BBQ zeer geschikt voor jou. Ben je een spontane barbecuer? Dan is gas-, of elektrisch het meest praktisch!

  • Op welke Locatie grill je het liefst?

Grill je graag in eigen tuin of ben je iets avontuurlijker ingesteld en barbecue je vaker op locatie? Bijvoorbeeld in het park, bij vrienden of op vakantie? In dat laatste geval, is een compacte houtskool BBQ of gas BBQ, zoals de Weber Traveler het meest gemakkelijk, omdat je hiervoor geen stroom nodig hebt. Een kamado is echt een BBQ die je niet verplaatst door zijn gewicht en omvang.
 

  • Hoe snel wil jede barbecue op temperatuur hebben?

Heb je geen zin in een uur voorbereiding voordat het eerste vlees op de BBQ gaat? Dan is gas of elektrisch BBQen een interessante keuze voor jou. Aanzetten betekent binnen minuten op temperatuur en voordat je het weet kan het eerste gerecht al op het rooster!
 

        4. Voor hoeveel personen barbecue je doorgaans?

Eet je vaak met het gezin of met een tafel vol vrienden? De soort BBQ maakt hierbij niet zoveel uit, maar wel de afmeting. Iedere soort BBQ is beschikbaar in verschillende formaten, dus houdt hier rekening mee bij je keuze!
 

         5. Welk budget heb je voor je barbecue?


De duurste van deze soorten is de kamado BBQ of de outdoor keukens van Weber. Dit is een grote aanschaf, die je jarenlang gebruikt en eigenlijk meer een buitenkeuken is. Deze is vaker te vinden bij de mensen die het erg leuk vinden om te koken en daar veel mee bezig zijn.
 

Alle soorten barbecues vind je bij Weber World experience dealer Garden Center Wemmel

We hebben voor ieder budget en voor iedere soort grillmaster de juiste barbecue, accessoires, rubs & sauces en het belangrijkst persoonlijk advies. We zijn bij Garden Center Wemmel niet voor niets World experience dealer. Naast de laatste trends en de beste aanbiedingen op het gebied van barbecues, kun je bij ons ook workshops volgen gegeven door echte chefs van Weber. Zo ben je xeker dat je deze zomer de show steelt dankzij de fijne kneepjes die je hier leert!